האם כל מי שסובל מפחד קהל יכול להתמודד עם הפוביה?

במידה שאתם סובלים מפחד קהל, יתכן שקריאת הכותרת מספיקה בכדי שתחושו עקצוצים, חוסר נוחות בטן ותחושה כללית של "רק לא זה". לטובת אלו שכל הנושא של פחד מקהל חדש או זר להם, יתכן ש"תמונת הפחד" שעולה בראשכם היא נאום באולם מול 3000 איש. אז לא, אין תמיד קשר בין כמות הנמנעים ובין נוכחותו ועוצמתו של הפחד, והוא יכול לצוץ גם בשיחת משוב שגרתית עם המנהל.

 

עם פחדים ניתן ורצוי להתמודד, ולמרות שפחד הקהל נחווה כ"מפלצת" עצומה, ניתן להקטינו ולחיות לצידו. אז איך מתמודדים עם הפוביה הנפוצה והאם כל מי שסובל ממנה יכול להתגבר עליה?

 

איך ניתן להתמודד עם פחד קהל?

למרות היותו מאיים ומפחיד (בכל זאת, זהו תפקידו כפחד), פחד קהל הוא משהו שניתן להתמודד איתו. ישנם אלו המגבשים לעצמם אסטרטגיית התמודדות אישית ומנהלים באמצעותה את הפחד לבד, וגם כאלו שמסתייעים באנשי מקצוע – ממנטורים אישיים ועד פסיכולוגים. בכל דרך שלא תבחרו, הרי שהמסע בדרך אל ההתמודדות צריך לעבור בתחנות הבאות:

  • מודעות – בכדי להתמודד עם פחד הקהל ולטפל בו, הרי שצריך להיות מודעים אליו. אתם רועדים ומזיעים כשמגיע תורכם לדבר בישיבת המחלקה השבועית? אתם נמנעים "כרוניים" מהעברת הרצאות? אתם חשים תסכול ודכדוך על שאינכם מעזים לנסות "לשרוף את הבמה"? יתכן שאתם סובלים מרמה מסוימת של פחד קהל.
  • החלטה – המודעות לפחד לא תפחית את עוצמתו ובטח שלא תסלק אותו. ולכן, עליכם "לשדרג" את המודעות להחלטה, ולפעול אקטיבית על מנת למצוא שיטה להתמודדות עם הפחד שמטריד ומנהל אתכם. קראו על השיטות השונות, העמיקו ביתרונות והחסרונות ובחרו את השיטה שלתחושתכם תעבוד עליכם טוב. 
  • ביצוע – מצאתם את השיטה שלתחושתכם תפחית את עוצמת הפחד שלכם? התמידו בה ויישמו אותה. השיטה באמצעותה תעבדו על הפחד יכולה להיות סדנה עם מנחה, שיחות עם מטפל ואפילו עבודה עצמית המתבססת על נשימות ושיח פנימי. בשלב הזה אתם עלולים לחוש חוסר נוחות, שכן אין לכם ברירה אלא לצאת מאזור הנוחות ולגעת בפחד. איך שלא יהיה, הציבו לעצמכם מטרה להתנסות בדיבור מול קהל כעבור X זמן.

 

האם כל אחד יכול להתמודד עם הפוביה הנפוצה?

בגדול, התשובה היא שכן. עם זאת, חשוב להבין כי ישנם גורמים המשפיעים על הצלחת ההתמודדות עם הפוביה, ביניהם: גורמי הפחד, עוצמת הפחד, שפת גוף, המוטיבציות של האדם להתמודד איתו וגישת הטיפול. לרוב הפחד לא נעלם לגמרי (מה שנקרא ממאה לאפס), אך בהחלט ניתן להגיע למצב בו אתם מנהלים אותו ולא הוא אתכם.   

My Blog אורח חיים אסתטיקה ופנאי ביטוחים בעלי חיים בריאות בריאות הנפש הריון ולידה כללי תזונה
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
ניתוח להקטנת החזה – האם אפשר בלי צלקת?
רבות הנשים שמאמינות וגם יודעות(!)  שניתוח הקטנת חזה ישנה את חייהן מן הקצה אל הקצה. המיתוס בנוגע לחזה...
קרא עוד »
מאי 27, 2020
מה זה בכלל כסא ארגונומי
מי שיושב שעות מרובות מול מחשב, יודע עד כמה כיסא מחשב טוב חשוב עבור בריאות גופו. כסאות כאלה ואחרים...
קרא עוד »
מרץ 06, 2022
יתרונות תזונה טבעית לכלבים
אתם תוהים איזה אוכל כדאי לתת לכלב שלכם? חשוב שתדעו: בין אם מדובר על כלב בוגר ובין אם זה עתה חזרתם עם גור...
קרא עוד »
מאי 01, 2022